Buitenland·Engeland·Frankrijk·Hotels·Sprookjes·Uitstapjes

De meest waanzinnige slaaplocaties

Uniek, bijzonder en anders dan anders. Een verblijf dichtbij de natuur in een hangende cocon of boomhut, slaap in het eerste kurkhotel ter wereld of logeer in een authentieke hopdrogerij. Wij zetten een aantal van de meest waanzinnige slaaplocaties alvast even op een rij!

Slapen als een bij in ‘Beeland’

beeland
In Bijenland, Slovenië, kan je slapen als een bij. In de mooie Savinja Vallei logeer je in een van de sympathieke vakantiehuisjes in de vorm van een honingraat. Je kunt er bovendien heerlijk ontspannen, want de huisjes maken deel uit van het wellness centrum Skok. Er zijn massages, sauna’s en jacuzzi. In de luxueuze en gezellige ‘honigraten’ is er plaats voor vier personen.

Slapen als een vlinder in de Terragora lodges

lodgeDe Terragora Lodges in de Vendée vervoeren je naar een totaal ongewone wereld… bijna buitenaards. Deze 100% ecolodges liggen in een beschermd gebied en zijn geboren uit het verlangen de link te vinden tussen mens en natuur. Laat je in slaap wiegen in de paalwoningen, in een hangende cocon, zoals een vlinder of geniet van het binnenvallend maanlicht in je aarden iglo.

Slapen in een boomhut

boomhut
Met Insolite by Logis, kun je slapen in een boomhut. Geniet in dit knusse verblijf van een nacht hoog en droog en ontwaak met het ruisen van de bladeren. Heb je liever een life on the road? Logis verbouwde een bus tot vakantiehuis, compact en oergezellig. Een hotelkamer in een grot behoort ook tot de mogelijkheden. Een bijzondere ervaring!

Slapen in ’s werelds eerste kurkhotel

kurkhotel
In de Portugese regio Alentejo ligt het Ecorkhotel, Suites & Spa. Dit design hotel is helemaal bekleed met kurk. Het is dan ook het eerste kurkhotel ter wereld. Ook binnen in het hotel zie je overal kurkelementen. Behalve de ‘stylish look’, is de kurk ook energiebesparend. Het gecertificeerde ecohotel heeft alles wat je wenst voor een ontspannend verblijf.

Slapen in een hopdrogerij

hopdrogerij
In Kent, de tuin van Engeland, kan je via Belvilla in één van de hopdrogerijen van weleer logeren. De typische ronde toren is al van ver te zien en binnenin zorgt de romantische, Britse inrichting voor de nodige sfeer en gezelligheid. Bij Belvilla kan je bovendien ook terecht voor andere bijzondere logeeradresjes zoals Italiaanse trullo’s, woonboten of grotwoningen.

Slapen als een Romein of ridder

puy
In het Franse themapark Puy du Fou staat alles in het thema van de geschiedenis. Niet alleen in de vele spectaculaire shows, maar ook in de verschillende hotels van het themapark komt het verleden weer helemaal tot leven. Zo kan je je een Romeinse keizer wanen in La Villa Gallo-Romaine. Als een echte stoere ridder slapen in de middeleeuwse burcht met ophaalbrug van La Citadelle en overnachten als koning Hendrik VIII of Frans I in de extravagante “Logeries” van Le Camp du Drap d’Or.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s