Andere

Eerste hulp voor de vakantie: Himalaya 29°n- 81°e balsem van CÎME (voor jou getest)

Onlangs maakte ik kennis met de Himalaya 29°n- 81°e balsem van CÎME en die wilde ik wel eens uittesten!

Tijdens de zomervakantie gaan we massaal op vakantie of op kamp. Buiten spelen, ravotten met vriendjes en vriendinnetjes en in de zon lopen (zonder zich in te smeren), horen daar ongetwijfeld bij. Om nog maar te zwijgen over steken van muggen of andere insecten. Maar ook schrammetjes, hoofdpijn, blauwe plekken, enzoverder, kunnen een domper op de vakantievreugde zijn. Daarom ontwikkelde CÎME Himalaya 29°n- 81°e balsem, een allround eerste hulp balsem voor dagelijks gebruik. Want wat zou het makkelijk zijn om geen verschillende hulpmiddelen te moeten meesleuren, maar alle probleempjes te kunnen verhelpen met één tube!

De Himalaya 29°n- 81°e balsem verwijst naar de coördinaten van het Nationaal Park van Khaptad in Nepal dat bekend staat om zijn uitzonderlijke schoonheid en botanische rijkdom. De oliën en boter die gebruikt worden voor de balsem zijn dan ook afkomstig uit de Himalaya.

Door de unieke ingrediënten is deze balsem dé oplossing voor alle kleine kwaaltjes. Elk ingrediënt heeft namelijk een unieke werking.

De 7 essentiële oliën en de chiuri boter zorgen voor een unieke werking voor probleempjes over het hele lichaam!

cimePalmarosa olie wordt al eeuwenlang gebruikt. De olie heeft een herstellende en verzachtende werking op de huid. Ideaal voor insectenbeten en blauwe plekken.

Kamille olie is een kostbare essentiële olie gekend omwille van haar kalmerend, verzachtend en herstellend effect op de huid. Helpt bij een geïrriteerde huid, kloven, ruwe huid, droge huid en schrammen.

Wilde muntolie heeft een stimulerend en slijmoplossend effect. Perfect om de spieren voor te bereiden op krachtinspanningen en om de ademhaling te vergemakkelijken.

Jeneverbesolie werkt ideaal als ontstekingsremmer en helpt ook om vermoeidheid tegen te gaan.

Wintergroen olie wordt al generaties lang gebruikt om zowel vermoeide spieren als pijnlijke gewrichten te verzachten.

Gember olie staat bekend om zijn verkwikkend effect bij vermoeidheid en heeft pijnstillende en slijmoplossende eigenschappen.

Rododendron olie, ten slotte, werkt doeltreffend bij krampen en is ideaal om de luchtwegen vrij te maken.

Voor jou getest!

Wij testten de balsem voor verschillende doeleinden. Toen mijn zoon van 10 zijn knie onlangs zo hard gestoten had dat die helemaal blauw zag, vreesde hij voor zijn voetbaltornooi van de volgende dag. Maar ik dacht aan de werking van de balsem en smeerde zijn knie ermee in. Hij deed nog pijn de volgende dag, maar toch al iets minder en de kleur was ook al lichter geworden en dat tornooi… dat deed ie gewoon mee!

Zelf probeerde ik de balsem toen ik in mei meedeed aan een loopwedstrijd en moest opgeven toen ik plots pijn kreeg aan mijn scheenbeen en er een scheurtje bleek te zijn in een spierzakje. Ook toen smeerde ik de balsem erop om de pijn te verlichten.

Maar het grootste succes van de balsem vond ik de werking tegen insectenbeten. Zowel mijn dochter van 8 als ikzelf stonden de laatste weken vol met insecten(muggen?)beten. Het waren echte joekels en ze jeukten enorm, maar met de balsem van Cîme kon ik het makkelijk een dag uithouden zonder krabben. Een echte verademing! Mijn dochter had ook sommige beten helemaal opengekrabt tot kleine wondjes en ook hier ging de wondheling dankzij de balsem een stuk sneller.

Een geslaagde test dus voor ons gezin!

Natuurlijke oorsprong
En niet te vergeten: al deze ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong en alle producten van CÎME zijn volledig biologisch en fair trade. Ze werden niet getest op dieren en bevatten geen afgeleiden van petroleum, synthetische parfums, parabenen of phenoxyethanol.

De producten zijn verkrijgbaar via de CÎME webshop (www.cime-skincare.com), de betere natuurwinkel en geselecteerde conceptstores. De adviesverkoopprijs voor de  Himalaya 29°n- 81°ebedraagt 14,75€.

En zoals steeds schenkt CÎME bij de verkoop van elk CÎME product een deel van de opbrengst aan het ‘Little Doctors’ schoolproject in de Nepalese Himalaya. Niet alleen goed voor jezelf, dus, maar ook voor een goed doel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s