Activiteiten·België·Brussel

Knuffelbeerziekenhuis op 30 juni in het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola

Op 30 juni opent het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) voor één dag het Knuffelbeerziekenhuis. Kinderen kunnen er de kwaaltjes van hun knuffels komen laten verzorgen en krijgen te horen hoe dat precies in zijn werk gaat. Het is de topactiviteit van het tweede Feest van het Kind, dat door het ziekenhuis wordt georganiseerd. De deuren en het park gaan open voor het grote publiek, patiënten, personeel en hun gezinnen voor een dag boordevol activiteiten.

knuffelbeer

Ludiek en educatief

Met dit ludieke en educatieve project wil men ervoor zorgen dat kinderen minder bang zijn voor de ziekenhuiswereld en voor medische zorg. De knuffelbeerdokters en -verzorgers bestaan uit een vrijwillig team van enthousiaste ziekenhuismedewerkers, de BeMSA studentenvereniging geneeskunde van de ULB en een aantal postgraduaatstudenten. Ze geven antwoord op de talrijke vragen van de kinderen: “Waarom moet mijn knuffel een naambandje krijgen? Doet de prik pijn? Ik denk dat Beer een poot gebroken heeft. Moet hij in het gips? Beer is bang voor de operatie. Is het erg?” Tegelijkertijd is het voor de kinderartsen, verpleegkundigen en paramedici van het ziekenhuis ook een gelegenheid om toekomstige zorgverleners te begeleiden bij hun contact met kinderen.

knuffel2

Het programma

Op het programma staan allerlei leuke activiteiten:

  • Workshop reanimeren door het spoedteam, om de handelingen te leren die volwassenen en kinderen kunnen redden;
  • Concerten en shows voor kinderen, waaronder drie shows met de Docteurs Zinzins, Woody (The Voice Belgique), Lip Stick (coverband), het Equinox koor, Piwi: de wervelende minstreel van Les Compagnons du Temps en Les Caricoles (verhalencyclus: Munoki, het moedige kind), Orkest en Harmonie van de VUB, voorstelling van theatergezelschap Ah Mon Amour;
  • Rommelmarkt van speelgoed en kinderkleding ten voordele van het Belgian Kids Fund for Pediatric Research (pediatrisch onderzoek) en Kids’Care (welzijn van patiënten)
  • Parade van de Star Troopers en andere personages uit Star Wars
    Springkastelen en opblaasbaar hindernissenparcours voor groot en klein
  • Demonstraties van Zora, de humanoïde robot die met de kinderen praat en voor verstrooiing zorgt;
  • Foodtrucks, cuberdons, theesalon, enzovoort;
  • Fotohokjes, voor een leuk aandenken:
  • Allerlei workshops voor groot en klein: knutselen, schminken, gezelschapsspellen, zeepbellen, karikaturen, verkoop van knuffels gemaakt door de vrijwilligers, verhalen verteld door de ziekenhuisleerkrachten, verkeersveiligheid, tuinieren en nog zo veel meer.

De dag eindigt rond 16.45 uur, net na het laatste concert, in een wolk van zeepbellen.

Toegang

Jean-Joseph Crocqlaan 15, 1020 Brussel
Parking: UVC Brugmann (ticket) via Van Gehuchtenplein of in de straat (opgelet: blauwe zone)
Bus: 88 Stiénon/Tuinwijk Tram 93 Stiénon
Metro: Houba Brugmann

Aan het Feest van het Kind werken de volgende verenigingen mee: Red mijn kind, Docteurs Zinzins, 501th Legion Fanwars Garrison, Justine for Kids, Kids’Care, The Belgian Kids Fund for Pediatric Research, Un Temps pour Aimer, BeMSA, de studentenvereniging geneeskunde van de ULB en de politie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s