Activiteiten·Buitenland·Spanje·Uitstapjes

6 tips voor Madrid met kids

Citytrippen met kinderen is niet altijd even eenvoudig. Gelukkig biedt Madrid een heleboel toffe mogelijkheden voor een kidsproof-citytrip! Vaar op de grote vijver van het retiropark, maak een ritje op de enige echte aardbeientrein of bewonder Madrid vanuit de lucht.

1. Vaar met een bootje in het grootste stadspark

Het Retiro park is de groene long van Madrid waar jong en oud verkoeling en vertier vinden.  In het park zijn er vele speeltuinen, maar ook verschillende kleine paleisjes en heel veel plekjes om te voetballen of verstoppertje te spelen. Roei op de grote vijver in het midden van het park of laat je fantasie de vrije loop in het grote poppenkasttheater.
vijver

2. Maak een ritje op de enige echte aardbeientrein

De houten aardbeientrein voert je van het centrum van Madrid naar de historische stad Aranjuez. De trein spoort al sinds 1984 langs dezelfde route en is dus cultureel erfgoed. De naam komt van de schitterende panorama’s langs de vele aardbeien- en aspergevelden die je op je tocht voorbij ziet zoeven.
strawberry

3. Bewonder de schildpadden in het treinstation Atocha

Het centrale treinstation van Madrid is een bijzonder uniek gebouw. De ingang heeft een prachtige gevel. Je kunt hier de treinen bewonderen, maar er is ook een grote botanische tuin in het station waar honderden schildpadden ronddobberen. De grote botanische tuin telt heel wat bijzondere tropische plantensoorten afkomstig van over de hele wereld: Brazilië, Amerika en Azië. Zeker een bezoekje waard.

schildpad

4. Aanschouw Madrid vanuit de lucht

Waarom Madrid niet eens vanuit de lucht bekijken? Met de Teleférico of de Faro de Moncloa bijvoorbeeld. De Teleférico is een kabelbaan tussen Paseo del Pintor Rosales en het Casa del Campo park. De rit in de kabelbaan duurt 15 minuten en biedt je prachtige panoramische uitzichten op onder andere het koninklijke paleis met bijbehorende park, de Almudena kathedraal en de Egyptische Debod Tempel.

teleferico
was5. Ga op de foto met een “echte” ster

In het Museo de cera, het wassenbeeldenmuseum van Madrid, zijn verschillende historische figuren en beroemdheden te zien zoals Miley Cyrus, Jack Sparrow of voetbalster Christiano Ronaldo. Verder is er een Horror trein, een virtual reality simulator, die je tot in de ruimte katapulteert, en een Multivisionshow, die de geschiedenis van Spanje op een originele manier weergeeft.

6. Zoek verkoeling in het coolste waterpretpark!

De temperaturen in Madrid kunnen erg hoog zijn. Op zo’n warme dagen is een bezoek aan een waterpretpark de ideale manier om af te koelen. In deze tropische waterparadijzen vind je een aantal spannende attracties. Neem het op tegen je vrienden of familieleden in de Speed Racer, verleg je grenzen in de Kamikaze of glijd zo snel als je kan doorheen de Anaconda.

waterpretpark

De Spaanse luchtvaartmaatschappij Air Europa biedt dagelijks twee vluchten vanuit Brussel aan, zodat je gemakkelijk naar de Spaanse hoofdstad reist. Er is een vlucht om 11:05 (aankomst 13:20) of vertrek pas ’s avonds met een vlucht om 19:00 (aankomst 21:15).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s