Activiteiten·België·Brussel·Sprookjes·Uitstapjes

Mini-Europe by Night: een betoverend licht- en muziekspektakel in een Chinees jasje

~~Van 4 tot 18 augustus organiseert Mini-Europa wekelijks een licht- en klankshow voor de bezoekers. Drie zaterdagen op rij lichten de gevels en tuinen van het Brusselse miniatuurpark op in de nacht. Dit zorgt voor een fascinerend schaduwspel, waarbij je plots details opmerkt van de maquettes die je daarvoor nog nooit had gezien. Rond 22.30 uur vormt een muzikaal vuurwerk het hoogtepunt van de avond.

Dankzij duizend-en-één lichtjes wordt het park tot middernacht ondergedompeld in een sprookjesachtige sfeer. Deze 23ste editie van ‘Mini-Europe by Night’ kadert in het jaar van het toerisme tussen de Europese Unie en China. Voor de gelegenheid worden nog tot eind augustus enkele grote lantaarns van historische Chinese figuren tentoongesteld in Mini-Europa.

Een Chinees-Europees sprookje

Een fascinerend schaduw- en lichtspel in geel, blauw en rood – de kleuren van de mini-europa2Europese en de Chinese vlag – lijkt zo uit een Chinees-Europees sprookje geplukt en de magische sfeer zal niemand onberoerd laten.

Een spetterend vuurwerk vormt vanaf 22.30 uur de apotheose van de avond. Voor de muzikale omlijsting werd gekozen voor Europese en Chinese muziek. Als extraatje wordt het muzikale vuurwerk dit jaar voorafgegaan door een show met tradionele Chinese dansen.

Het lichtfestival wordt een echt feest voor zowel oren als ogen, waar je bovendien niks extra voor moet betalen: de normale toegangsprijzen blijven gelden.

Praktische informatie

Prijzen: 15,50€ voor een volwassene / 11,50€ voor een kind (<12 jaar) – speciale tarieven voor groepen

Bruparck – 1020 Brussel (Laken)
Tel.: 02-474 13 13
www.minieurope.eu

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s