Activiteiten·Andere

Brita tovert met water in de Zoo en jij kan erbij zijn!

Brita en MiniMarieTea gaan de challenge aan om kinderen meer water te doen drinken.
Daarmee willen zij het gat vullen tussen het ruime aanbod aan frisdrank en water. Voor de lancering van hun nieuwe waterfiltersysteem van Brita, de fill&enjoy Flow, heeft Brita de handen in elkaar geslagen met het Belgische merk MiniMarieTea voor 4 theesmaken.

Kinderen drinken te weinig
In maart dit jaar toonde de Nationale Voedselconsumptiepeiling aan dat 73 procent van de Belgen te weinig water drinkt of ongesuikerde dranken zoals thee, koffie en soep. Ook hier schieten vooral kinderen en jongeren te kort. Ruim 98 procent van de zes- tot negenjarigen zou meer water moeten drinken. De leeftijdscategorie van de tien- tot dertienjarigen scoort met 95 procent ook zorgwekkend slecht. Steeds meer kinderen lijden aan obesitas. De oorzaak? Ongezonde eetgewoontes die gestimuleerd worden door een overvloed aan frisdrank, snoep en andere suikerrijke snacks en drankjes.

Kinderthee
Creatief brein achter deze allereerste kinderthee is Isabelle Moussiaux. Zij ging niet enkel op zoek naar de lekkerste manier om kinderen zowel koude als warme thee te doen drinken, maar zij gelooft tevens in het concept van gefilterd water. In tegenstelling tot het gebruik van flessenwater, wil Isabelle haar steentje bijdragen tot een betere wereld en vindt dan ook dat gefilterd water niet alleen het lekkerste water biedt, maar tevens een ecologische en economische oplossing als basis voor haar kinderthee.

brita

MiniMarieTea wil gezinnen en meer specifiek kinderen aanzetten om meer water te drinken op een leuke en gezonde manier door er bijvoorbeeld MiniMarieTea aan toe te voegen. MiniMarieTea biedt een perfect leuk en gezond alternatief. Op deze manier, wordt water drinken heel lekker en fun!

De 4 blends zijn kruideninfusies, geheel theïne-vrij en dus supergezond voor iedereen.
De smaken van MiniMarieTea zijn Marie Brown (rooibos en kaneel), Marie Red (rozenbottel), Marie Green (Moroccan mint) en Marie Blue (kamille). Het leuke aan deze kruideninfusies is dat de thee zowel koud als warm kan worden gemaakt. Daarenboven neemt het water de mooie kleur van de kruiden over. Het is een klein beetje magie in eender welk kopje of bekertje.

brita2

Brita fill&enjoy Flow
Met zijn capaciteit van 8,2l water is de fill&enjoy Flow van Brita meteen de grootste waterfilter die je makkelijk kan plaatsen op het keukenaanrecht of zelfs in de koelkast. Voor families met kinderen en dus een groter aantal gebruikers, zorgt de fill&enjoy Flow van Brita steeds voor lekker water voor de hele familie. Zo hoeft men nooit meer flessenwater te kopen. Op deze manier kan iedereen helpen het milieu te verbeteren door plastic afval te voorkomen; dit komt niet alleen de natuur ten goede, maar bespaart iedereen ook geld en rugpijn. Het Brita Maxtra+ filterpatroon (die kalk uit het kraanwater filtert en ervoor zorgt dat geur- en smaakverstorende stoffen zoals chloor uit leidingwater worden gefilterd) in de Brita fill&enjoy Flow kan ten slotte vier weken worden gebruikt om tot 100 liter water te filteren. Dit is het equivalent van honderd flessen water. De heldere lijnen en afgeronde hoeken, gecombineerd met een mix van stijlen bestaande uit transparante en matte oppervlakken, geven de BRITA fill&enjoy Flow een moderne, puristische look.

Wedstrijd
Voor de lancering van de Brita fill&enjoy Flow en om de samenwerking met MiniMarieTea te vieren geven we een groot “Toveren met water” feest in de Zoo van Antwerpen op zondag 30 september. Kids Welkom mag hiervoor een Golden Ticket weggeven!

Dit Golden Ticket houdt in dat de winnaar op 30/09 naar de Zoo mag komen om 11u, deelnemen aan de kidsworkshop, genieten van een lekkere brunch en nadien gratis een dagje in de Zoo vertoeven met zijn gezin. Dit ticket is geldig voor 4 personen. Wil jij kans maken op dit Golden Ticket? Stuur een mailtje naar kidswelkom@gmail.com met het antwoord op de vraag: Welke theesmaken werden gekozen voor de Brita fill&enjoy FLow x MiniMarieThea? Deze wedstrijd loopt van zaterdag 8 september tot en met zaterdag 15 september. De winnaar wordt persoonlijk verwittigd. Veel succes!

Praktisch
De Brita fill&enjoy Flow is verkrijgbaar voor 49,95 euro (adviesprijs) in de winkel of in de eigen webshop van Brita: www.thinkyourwater.com
De MiniMarieTea’s zijn verkrijgbaar vanaf 4,95 euro voor een doosje met 12 theebuiltjes in onder andere Bio-Planet en in de webshop www.minimarietea.com

Volg en tag al je wonderlijke belevingen met MiniMarieTea en Brita op Instagram met de hashtag #turnwaterintomagic

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s