Activiteiten·België

Sven Gatz en jonge filmfans samen naar De FilmClub

Op maandag 1 oktober om 16u30 gaat De FilmClub officieel van start in aanwezigheid van Vlaams minister van Cultuur, Sven Gatz. De FilmClub is een initiatief van de Vlaamse Gemeenschap dat kwaliteitsfilm dichter bij jonge mensen wil brengen. De minister zal de eerste vertoning van die week bijwonen op een school in Brussel. Ook de hoofdrolspeler van de openingsfilm voor het lager onderwijs, Spencer Bogaert, zal aanwezig zijn op dat lanceringsmoment.

filmclub

De FilmClub
Sint-Lukas Basisschool en Sint-Lukas Kunsthumaniora starten dit schooljaar met De FilmClub voor zowel kleuters, kinderen als jongeren. Zij zullen, samen met heel wat andere jonge filmfans in Vlaamse en Brusselse scholen, vanaf oktober elke week samenkomen om buiten de lestijd film te kijken.

Het filmaanbod bestaat uit drie selecties, telkens op maat van de jonge doelgroep, en werd samengesteld door verschillende professionals uit de audiovisuele sector. Het resultaat is een brede waaier aan titels, gaande van kortfilm, documentaires en animatie, over fictiefilm uit de hele wereld en klassiekers. De allerkleinsten krijgen in de eerste week Rintje (2016) te zien. Kinderen in het lager onderwijs kijken naar de Vlaamse film Labyrinthus (2014) van Douglas Boswell, en jongeren uit de 3e graad secundair ontdekken de musicalhit La La Land (2016).

Het volledige filmaanbod vind je hier.

Jeugdfilmorganisatie JEF en het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) coördineren het project, in samenwerking met verschillende Vlaamse filmorganisaties. Met De FilmClub willen ze investeren in de toekomst van film en cinema, door in te zetten op een nieuwe generatie filmliefhebbers. Het project is geïnspireerd op een gelijkaardig initiatief uit het Verenigd Koninkrijk, dat in korte tijd uitgroeide tot een community van maar liefst 11.000 filmclubs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s