Activiteiten·België·Brussel·Sprookjes·Uitstapjes

LEGO en Train World stappen samen op de trein

Ontdek de LEGO trein van NMBS en ervaar een unieke LEGO beleving in Train World van 2 oktober 2018 tot 31 januari 2019.

lego1

Een NMBS-reizigerstrein speciaal uitgedost in een LEGO jasje en een unieke LEGO beleving in Train World: dat is het resultaat van een spannende samenwerking tussen LEGO en Train World, het treinmuseum van de NMBS. Gedurende vier maanden slaan LEGO en Train World de handen in elkaar voor een avontuur dat de wereld van de populaire LEGO speelgoedtreinen koppelt aan de geschiedenis en toekomst van de spoorwegen.

De speciale LEGO-trein is sinds 2 oktober dé blikvanger op verschillende trajecten op het Belgische net. De eerste officiële rit van de trein vond op 1 oktober plaats: de trein vertrekt vanuit Brussel-Zuid naar – hoe kan het ook anders – Train World in Schaarbeek.

Ontdek het spoorweguniversum

LEGO verdeelt een brede waaier aan speelgoedtreinen. De samenwerking met Train World als uitstalraam van NMBS voor de spoorwegen van gisteren, vandaag en morgen is dus dubbele winst voor jong en oud. Train World rolt van 2 oktober tot en met 31 januari 2019 de rode loper uit voor treinliefhebbers die ook het spoorweguniversum van LEGO willen ontdekken. En er valt veel te ontdekken: unieke LEGO maquettes, treinlandschappen en speeltafels (op woensdagen, weekends en vakantiedagen). Via de LEGO wedstrijd zijn elke maand 50 LEGO dozen te winnen en het ‘LEGO raadsel in Train World’ biedt een zoektocht voor het hele gezin. Wie deze onvergetelijke herinnering wil vereeuwigen, kan terecht in de LEGO Train World fotobooth.

lego

Spelen met treinen is zoveel meer dan spelen

Spelen is van groot belang voor de ontwikkeling van kinderen. Dat blijkt uit het LEGO Play Report 2018: deze studie toont aan dat het gebruik van speelgoed kinderen aanzet om probleemoplossend te denken en hun fantasie optimaal te gebruiken. Kortom, spelen helpt kinderen te leren. 83% geeft aan dat het zóveel leuker is om te leren wanneer het aanvoelt als spelen. Samen spelen zorgt ook voor hechting en betere communicatie binnen het gezin. Reden te meer om samen in Train World als gezin de LEGO wereld te komen ontdekken en uittesten.

Praktische info

Train World – station Schaarbeek
Van 2 oktober 2018 tot 31 januari 2019
Open van dinsdag tot zondag van 10 tot 17 uur.
Gesloten op maandag, 25 december en 1 januari

Prijs: 12 €. Jongeren (<18 jaar) & senioren (> 65jaar): 9 €; Familie ticket (1 volwassene en max. 4 kinderen of 2 volwassenen en max. 3 kinderen): 36 €. Groep (vanaf 15 personen): 8 € per persoon.

Alle info op www.trainworld.be

B-Dagtrip: trein en toegang in één voordelig biljet. Te koop in alle stations of op www.nmbs.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s